LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ AZ ÚJ ÜGYELETI ELLÁTÁSRÓL

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ

AZ ÚJ ÜGYELETI ELLÁTÁSRÓL

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy az ügyeleti alapellátást 2023. október 1-jétől Heves Vármegyében is az Országos Mentőszolgálat látja el. Az ügyeleti ellátás két elemből álló, betegközpontú rendszer (háziorvosi ügyeleti ellátás és sürgősségi ügyelet).

Az egységes ügyeleti telefonszám a vármegyében október 1-jétől:

1830

HÁZIORVOSI ÜGYELETI ELLÁTÁS

A háziorvosi ügyelet a sürgős – a következő rendelési időig nem halasztható – orvosi tevékenységek elvégzése céljából szervezett ellátás.

  • hétköznap 16.00 – 22.00 óra között
  • hétvégén, ünnepnapokon 08.00 – 14.00 óra között

cím: 3300 Eger, Szálloda u. 2.

 

SÜRGŐSSÉGI ÜGYELETI VAGY MENTŐELLÁTÁS

Központi ügyeleti telefonszám: 1830

 

Az ügyeleti időben hirtelen jelentkező, illetve súlyos egészségügyi problémák esetére nyújt magas szakmai színvonalú és biztonságos megoldást:

  • hétköznap 22.00 – 08.00 óra között
  • hétvégén, ünnepnapokon 14.00 – 08.00 óra között

 

A beteg a központi telefonszám hívásával: szakszerű tanácsot kap, szükség esetén a tartózkodási helyére sürgősségi ügyeleti autót, vagy életveszély esetén azonnali mentőt küldenek.

A telefonszám a teljes ügyeleti időszakban, hétköznap 16.00 – 08.00 óra között, hétvégén és ünnepnapon egész nap hívható.

Azok számára, akik személyesen keresnék fel az ügyeletet (Bélapátfalva, Bükkszentmárton, Mónosbél településekről) az alábbi telephelyen erre hétköznap 22.00 – 08.00 között, hétvégén és ünnepnapon 14.00 – 08.00 között is van lehetőség: 3300 Eger, Szálloda u. 2.

A gyermekek ügyeleti ellátását a járásközponti ügyeleti pontokon, azok működési idejében, valamint az Eger Gyermekügyeleten (3300 Eger, Szálloda u. 2.) hétköznapokon 16.00 – 22.00 óráig, hétvégén és ünnepnapon 08.00 – 22.00 óráig végzik.

 A központi telefonszám a teljes ügyeleti időszakban, a gyermekek esetében is 1830.

 Az Országos Mentőszolgálat mentésirányítási rendszerével integrált ügyeleti irányítás keretében hatékony és szakszerű telefonos tanácsadás áll rendelkezésre a gyermek- és felnőtt ellátásban is. Az ügyeleti hívások kezelése rögzített vonalon, beteg- és minőségbiztosítási szempontokból visszakövethetően, az aktuális szakmai betegosztályozási irányelveknek megfelelően történik.

Az új ügyeleti rendszer a beteg állapotának megfelelő ügyeleti, sürgősségi ellátást a vármegye valamennyi településén, egységesen, minden rászoruló számára a korábbinál magasabb minőségben és szélesebb elérhetőséggel biztosítja.

Az Országos mentőszolgálat a lakosságot az elkövetkező időszakban számos csatornán tájékoztatja, a rendszer részleteiről további információkat az alábbi weboldalon olvashatnak:

www.mentok.hu/ugyelet

Mónosbél, 2023. szeptember 13.

                                                                                                          Varga Sándorné sk.

                                                                                                               polgármester

Hírek